Azarenka zbog borbe za skrbništvo propušta US Open

Težak period za Bjeloruskinju

Azarenka zbog borbe za skrbništvo propušta US Open

D. Rakanović

Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka i definitivno je otkazala nastup na US Openu, koji počinje u New Yorku iduće sedmice. 

Azarenka ne može ostaviti samog osmomjesečnog sina Lea jer je njen partner, Billy McKeague, s kojim se bori za skrbništvo nad djetetom, postigao da sud u Kaliforniji donese odluku da Leo ne smije napustiti saveznu državu dok postupak ne bude okončan.

“Nažalost, neću moći da igram na US openu zbog porodičnih problema na kojima radim. Radujem se povratku sledeće godine“, napisala je 28-godišnja Azarenka, koja se iz istog razloga povukla iz Cincinnatija. 

Bjeloruskinja, koja je trenutno tek 204. igračica svijeta, nakon rođenja sina prvi nastup imala je na Wimbledonu i plasirala se u osminufinala.

Azarenka, koja je osvojila Australian Open 2012. i 2013. godine, u New Yorku je u istim sezonama bila vicešampionka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi