Bacsinszky izbacila Radwansku

WTA Miami, osmina finala

Bacsinszky izbacila Radwansku

Agniezska Radwanska nije uspjela da se plasira u četvrtfinale turnira u Miamiju. Bolja od Poljakinje bila je švajcarska teniserka Timea Bacsinszky koja je slavila rezultatom 2:1 (2:6, 6:4, 6:2).

Tako je drugi ovosezonski Masters u ranoj fazi ostao bez dvije prvoplasirane igračice, nakon što je i Serena Williams poražena od Svetlane Kuznetsove.

Radwanska je sjajno započela meč. U ranoj fazi stekla je osjetniju prednost (3:0), koju je do kraja dionice i uvećala oduzevši servis protivnici u 8. gemu.

Bacsinszky je u drugom setu sa dva napravljena brejka došla do vodstva od 4:1, te je uz male oscilacije u igri mirno privela set kraju. U odlučujućem setu očekivala se velika borba i odgovor Poljakinje, ali je 2. teniserka svijeta potpuno zakazala i ovaj period igre ubjedljivo izgubila sa 6:2.

U narednu fazu takmičenja još su se plasirale Halep, Konta, Azarenka, Makarova, Keys i Kerber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi