Baghdatis preskočio Troickog

Turnir Serije 500 u Dubaiju

Baghdatis preskočio Troickog

D. Vejo

U prvom kolu turnira u Dubaiju srbijanski teniser Viktor Troicki nije prošao dalje.

Bolji od njega bio je Marcos Baghdatis koji ga je savladao sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:2. Za razliku od Troickog, Novak Đoković nije imao većih problema u prvom kolu protiv Tommyja Robreda, kojeg je dobio istim rezultatom, po setovima 6:1 i 6:2.

Sat i po trajao je meč između Srbijanca i Kipranina. Troicki je sjajno otvorio meč, ubrzo je stekao brejk prednost za vodstvo od 3:1. Međutim, Kipranin se budi pa tako dolazi do rezultatskog egala, čime protivnik pada koncentracijom, da bi ga nakon nekoliko dobrih poteza „potopio“ i tako uzeo prvi set rezultatom 7:6. Klasično odmjeravanje snaga moglo bi se reći za početak meča, ali ipak na kraju seta Baghdatis pokazuje na kakvom je nivou njega fizička sprema.

Počeo je i drugi set. Lakše su noge i ruke kod Kipranina, uzimajući u obzir da vodi. Neizvjesnost je trajala u prvih pet gejmova, nakon čega Baghdatis pravi brejk, što potpuno razoružava Troickog koji se nije mogao vratiti u meč, pa je pobjeda na kraju pripala Kipraninu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti