Bašić i Brkić odličnom igrom slavili protiv Klaasena i Roelofsea

BiH povela sa 2:1

Bašić i Brkić odličnom igrom slavili protiv Klaasena i Roelofsea

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je sa 2:1 u duelu protiv Južne Afrike u duelu play-offa Svjetske grupe.

Naš tim sa 1:0 poveo je jučer kada je Damir Džumhur u odličnom meču savladao Ruana Roelofsea sa 2:0.

Odličnu igru pružili su danas Mirza Bašić i Tomislav Brkić koji su danas u double meču pobijedili tandem Klaasen - Roelofse. Naš tim je sjajnom igrom slavio sa 2:0 i donio našem timu prednost u ovom duelu sa 2:1.

Bašić i Brkić su odlično igrali u prvom setu iako su Klaasen i Roelofse bolje otvorili meč. No, naši momci se nisu predavili i uspjeli su da dođu do tiebreaka.

Tiebreak je pripao našem timu sa 7:4, te su Bašić i Brkić poveli sa 1:0 u setovima. U drugom setu naš tim je zaigrao još bolje. Vrlo rano su došli do breaka i na iznenađenje svih brzo su riješili meč.

Mnogi su očekivali da će ovo biti težak meč za naš tim, ali Brkić i Bašić su odlično igrali i na kraju slavili u drugom setu sa 6:3.

Top Komentari

ALLSTAR
Sadce kloc od tenisera Dzumhur izgubiti i opet nas Basic vadi
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi