Džumhur sutra protiv Roelofse otvara Davis Cup meč između BiH i JAR
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u najjačem sastavu vjeruje da mogu savladati tim Južnoafričke Republike, koja je na papiru blagi favorit

U zeničkoj Areni izvučeni parovi

Džumhur sutra protiv Roelofse otvara Davis Cup meč između BiH i JAR

D. Kurbegović

U zeničkoj Areni "Husejin Smajlović danas je održano žrijebanje parova za meč Davis Cup reprezentacija između BiH i Južnoafričke Republike.

Sutra će s početkom u 15 sati u prvom singl meču snage odmjeriti Damir Džumhur i Ruan Roelofse, a u drugom singlu na podlozi u zeničkoj areni snage će odmjeriti Mirza Bašić i Lloyd Harris.

U subotu će od 13 sati igrati dubl mečevi, odnosno Mirza Bašić i Tomislav Brkić odmjerit će snage s Ravenom Klaasenom i Ruanom Roelofsenom.

Ako nakon odigranih singlova i dubla ne bude nijedna reprezentacija imala tri pobjede, igrat će se i drugi singl mečevi, nakon dubla, u kojima će snage odmjeriti Damir Džumhur i Lloyd Harris, te Mirza Bašić i Ruan Roelofse.

Džumhur i Bašić su nakon izvlačenja parova kazali kako bi idealno bilo već prvog dana voditi 2:0 nakon singl mečeva, ali i da je rezultat 1:1 za našu reprezentaciju dobar s obzirom na to da bi onda teži zadatak bio na Mirzi Bašiću i Tomislavu Brkiću koji će u utorak igrati dubl meč. Još jednom su pozvali sve da dođu podržati našu reprezentaciju kako bi pobijedila u ovom meču, za koji se smatra da će do kraja biti neizvjestan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi