Bašić ipak u 1. kolu Mastersa u Miamiju!

Uprkos porazu od Mmoha u kvalifikacijama

Bašić ipak u 1. kolu Mastersa u Miamiju!

Iako je u završnoj rundi kvalifikacija poražen od Michaela Mmoha sa 2:0, Mirza Bašić se ipak našao u glavnom žrijebu Mastersa u Miamiju.

Bh. teniser je u glavni žrijeb ušao kao prva zamjena, tačnije kao Lucky loser i u prvom kolu će igrati protiv indijskog predstavnika Yukija Bhrambrija, koji zauzima 107. poziciju na ATP ljestvici.

Bašić i Bhrambri su se do sada sastali samo jednom i to u februaru 2016. godine, kada je naš teniser u Sofiji slavio sa 2:0. Njihov meč u Miamiju je zakazan za četvrtak (sutra).

Pobjednik ovog duela će se u drugom kolu Miamija sastati sa Jackom Sockom, koji je osmi nositelj turnira.

Podsjetimo, u Miamiju će nastupiti i Damir Džumhur (24. nositelj) koji svoj nastup počinje od drugog kola, gdje će igrati sa boljim iz duela Shapovalov - Troicki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi