Bašić poražen od Chardyja

Dva breaka dovoljna Francuzu

Bašić poražen od Chardyja

Midhat Šljivak

Mirza Bašić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP Challengera u Tunisu nakon što je danas sa 2:0 (6:4 6:4) u setovima poražen od francuskog tenisera Jeremyja Chardyja.

Igrao je Mirza vrlo dobro ovaj meč, no na njegovu žalost iskustvo Francuza je presudilo, te je ovaj sa po jednim breakom u oba seta došao do pobjede.

Prvi set je odlučen breakom sredinom seta, koji je Chardy mirno servirajući dovršio, da bi u drugom setu Francuz koji je trenutno 58. teniser svijeta već na početku oduzeo servis Mirzi, te je i ovaj set mirno priveo kraju za konačnih 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.