Bašić se nije dobro proveo protiv Thiema

Oprostio se od US Opena

Bašić se nije dobro proveo protiv Thiema

Endin Čaušević

Bh. teniser Mirza Bašić oprostio se od US Opena nakon što je doživio poraz u prvom kolu.

Bašić se sinoć sastao protiv devetog tenisera svijeta Dominica Thiema i nije imao nikakve šanse. Thiem je sa 3:0 u setovima uspio da pobijedi našeg tenisera bez većih problema i plasira se u drugo kolo.

Prvi set trajao je pola sata, a Thiem je slavio sa 6:3. U drugom setu Thiem je potpuno dominirao na terenu i bh. teniseru prepustio je samo jedan gem jer je set dobio sa 6:1.

Treći set se ispostavio kao odlučujući u kojem je Bašić igrao dosta bolje, ali nije uspio da smanji na 2:1. Nakon 33 minute igre Thiem je slavio sa 6:3, odnosno 3:0 u setovima i plasirao se u drugo kolo.

US Open, 1. kolo:

Dominic Thiem - Mirza Bašić 3:0 (6:3, 6:1, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi