Thiem spreman za duel s Bašićem: Imam dobar osjećaj

Austrijanac želi bar do četvrtfinala

Thiem spreman za duel s Bašićem: Imam dobar osjećaj

Edmir Škorić

Austrijski teniser Dominic Thiem kaže kako se potpuno oporavio dan prije početka US Opena.

Thiem je posljednjih sedmica bio zahvaćen virusom i nije bio sposoban za tenis, no sada kaže kako je zdrav, fizički spreman i meč protiv Mirze Bašića u 1. kolu US Opena dočekuje u dobrom stanju.

Istina, nedavno je nastupao i u Torontu unatoč bolesti, ali je odmah poražen od Tsitsipasa i rano je završen njegov nastup u Kanadi.

Cincinnati je propusito, ali na US Openu želi da odigra što bolje i da napravi što bolji rezultat.

"U mom životu je previše tenisa da bih iznenada sve zaboravio. Potpuno sam se oporavio i spreman sam za igranje tenisa. Poslije Roland Garrosa nisam igrao nijedan dobar turnir, ali imam dobar osjećaj pred US Open, obožavam ovu podlogu", rekao je Thiem, koji još nije uspio da dođe do četvrtfinala, a ranije je tri puta igrao na Grand Slamu u SAD-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije