Bašić slomio Kovalika u tri seta, BiH slavila protiv Slovačke

Uspjeh bh. teniske reprezentacije

Bašić slomio Kovalika u tri seta, BiH slavila protiv Slovačke

Edmir Škorić

Mirza Bašić je u odlučujućem meču pobijedio Jozefa Kovalika, pa je bh. teniska reprezentacija došla do plasmana u play-off za Svjetsku grupu.

Do duela Kovalika i Bašića bilo je 2:2 u okršaju BiH i Slovačke, ali je naš teniser u petom meču u tri seta, poslije velike borbe, savladao Kovalika.

U prvom setu Bašić je bio bolji u taj-brejku, potom je Kovalik dobio drugi set sa 6:2, da bi u trećem, odlučujućem setu Bašić bio bolji sa 6:3.

U prethodnim mečevima Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa Bašić je izgubio od Bašića, Damir je bio bolji od Gombosa, potom je izgubio od Kližana, a u dublu su naši momci bili uspješniji.

Davis Cup:
Kovalik - Bašić 6:7, 6:2, 3:6

Top Komentari

infinity2612
Basic je izgubio od Basica...???
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti