Bašić u četvrtfinalu Challengera u Eckentalu

Bolji od Bublika

Bašić u četvrtfinalu Challengera u Eckentalu

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u njemačkom Eckentalu.

Bašić je danas u meču drugog kola Challengera uspio da savlada kazahtanskog tenisera Alexandera Bublika sa 2:0, po setovima 7:5, 7:6. Bh. teniser je tako nastavio svoju sjajnu formu u finišu ove sezone, a to je pokazao današnjem meču protiv nosioca Bublika.

Naš teniser je veoma dobro otvorio ovaj meč, te je pokazao Kazahtancu da se baš i neće dobro provesti. Bašić je igrao dosta agresivno što mu se isplatilo jer je prvi set dobio sa 7:5.

U drugom setu Bublik je pokušao da se vrati u meč, ali Bašić nije odustajao od svoje igre. Otišlo se u tie-break gdje je Bašić odlično igrao, te je na kraju riješio ovaj meč i plasirao se u četvrtfinale gdje će igrati protiv Ofnera koji je ranije izbacio drugog bh. tenisera Aldina Šetkića.

ATP turnir u Eckentalu, 2. kolo:

Bašić - Bublik 2:0 (7:5, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi