Bautista Agut se plasirao u polufinale Wimbledona, pa poručio: Trebao sam sada biti na Ibizi

Španac sam sebe iznenadio

Bautista Agut se plasirao u polufinale Wimbledona, pa poručio: Trebao sam sada biti na Ibizi

Španski teniser Roberto Bautista Agut igrat će sutra najvažniji meč u karijeri.

On se po prvi put plasirao u polufinale Wimbledona gdje ga čeka možda i najteži mogući rival - prvi reket svijeta, Novak Đoković.

Nakon pobjede protiv Guida Pelle u četvrtfinalu, Bautista Agut je dao vrlo iskrenu izjavu:

"Nisam planirao da ću stići ovako daleko. Očekivao sam da ću sada biti na Ibizi. Sve je bilo organizovano za ljetovanje, šest mojih prijatelja je već otišlo tamo... Ali, meni je sada ljepše u Londonu. Mislim da će moji prijatelji doletjeti s Ibize i pogledati polufinale", rekao je pred meč protiv Đokovića 31-godišnji Španac.

Đoković i Bautista Agut su odigrali ukupno 10 mečeva. Srbijanski teniser ima sedam, a Španac tri pobjede. Ipak, zanimljivo je da je oba njihova međusobna duela u ovoj godini dobio upravo Bautista Agut.

Njihov meč je na rasporedu sutra, a istog dana igrat će u drugom finalu Roger Federer i Rafael Nadal. Pobjednici mečeva susrest će se u nedjeljnom finalu u borbi za veliki trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi