Becker: Federer bi me pobijedio, najbolji je teniser ikada

Legendarni njemački teniser smatra

Becker: Federer bi me pobijedio, najbolji je teniser ikada

D. Rakanović

Legendarni njemački teniser Boris Becker smatra da je najbolji teniser svih vremena Švicarac Roger Federer. 

Federer je nedavno osmi put osvojio Wimbledon, što mu je bila 19. Grand Slam titula u karijeri.

Becker je istakao da je veoma teško porediti igrače iz različitih generacija.

"To je teško pitanje, ali on je najbolji teniser svih vremena, posebno na Wimbledonu, i vjerovatno bi bio bolji i od mene. To pokazuje kako igra posljednjih 15 godina, uvijek je u vrhu. S druge strane, teško je porediti različite generacije, u svoje vreme Rod Laver je bio nevjerovatan, imali smo fantastičnih igrača u posljednjih 25 godina, ali mislim da je Federer najbolji", rekao je Beker. Becker je u svojoj konkurenciji imao Samprasa, Agassija, Edberga, a Federer se bori sa Nadalom, Đokovićem i Murrayjem.

"Mislim da svaka era ima velika rivalstva. To je vrlo važno za igrače, navijače i tenis. Kada vidite koliko puta su Federer i Nadal igrali međusobno, shvatite da to prevazilazi igru",  zaključio je Becker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije