Becker: Nadal protiv Đokovića je drugi najbolji duel u tenisu

Legendarni njemački teniser

Becker: Nadal protiv Đokovića je drugi najbolji duel u tenisu

Legendarni njemački teniser Boris Becker poručio je pred današnji polufinalni ogled na Wimbledonu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala da je to drugi najbolji meč koji ljubitelji tenisa mogu pogledati.

Novak i Rafa su odigrali sjajan turnir do sada, a Nadal je već ljubiteljima tenisa u četvrtfinalu ponudio spektakl jer je protiv Del Potra odigrao meč koji je trajao skoro pet sati te je na kraju prošao zahvaljujući pobjedi od 3:2.

Becker je komentarisao očekivanja od polufinalnih duela.

"Sada će Nadal igrati protiv Đokovića, koji je rekonvalescent, i to je drugi najbolji duel koji može da se vidi u tenisu. Što se drugog polufinala tiče, meč između Andersona i Isnera će u mnogome zavisiti od servisa. Moja jedina briga je da je Anderson već emotivno ispražnjen poslije meča protiv Federera", rekao je Becker.

Podsjetimo, danas su na rasporedu oba polufinalna duela na Wimbledonu. Prvo će od 14.00 sati na teren Isner i Anderson, a poslije njih Nadal i Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi