Đoković: I ranije sam bio u polufinalu, ali sada je posebno

Srbijanski teniser nakon pobjede

Đoković: I ranije sam bio u polufinalu, ali sada je posebno

Srbijanski teniser Novak Đoković bio je veoma sretan nakon plasmana u polufinale Wimbledona.

Đoković je danas porazio Japanca Kei Nishikorija sa 3:1 u setovima i po prvi put poslije 2016. godine se plasirao u polufinale jednog Grand Slam turnira.

Nakon meča je rekao da je ovo poseban osjećaj.

"Biti u polufinalu Wimbledona je sjajno. I ranije sam bio tu, ali ovog puta je poseban osjećaj. Gradio sam igru posljednjih nekoliko sedmica, dizao sam nivo igre na posljednjim turnirima. Izgledalo je to sve bolje i bolje iz meča u meč. Osjećao sam da biram pravi trenutak za podizanje forme", rekao je Nole i dodao:

"Veoma sam zahvalan što imam priliku da igram sport koji volim. Trudim se da dođem u najbolje stanje i budem dio nečega velikog, a to Wimbledon svakako jeste".

Podsjetimo, Nole će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Rafael Nadal-Juan-Martin Del Potro koji je upravo u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti