Becker: Novak ponovo podsjeća na momka od prije dvije godine

Nijemac vjeruje u Đokovića

Becker: Novak ponovo podsjeća na momka od prije dvije godine

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Becker vjeruje kako je popularni Nole ponovo u najboljoj formi. 

Podsjetimo, Đoković se povukao sa Toura prije godinu dana zbog povrede lakta i vratio se početkom ove godine, ali od tada je bilježio veoma slabe rezultat sve do prije nekoliko sedmica kada je odigrao veoma dobar turnir u Rimu.

Da se potpuno vratio u staru formu potvrdi je proteklih dana na Wimbledinu gdje je bez ikakvih problema došao do četvrtfinala. Becker ga svrstava u red favorita pred samu završnicu.

"Nije bilo mnogo iznenađenja u muškom dijelu žrijeba. Iznenađenje je jedno što je Čilić ispao i donekle Zverev. Mislim da Čiliću nije pomoglo što je igrao meč dva dana. Del Potro izgleda dobro fizički, pazio bih se njega. S druge strane, Nadalu suhi tereni pomažu...Tu je i Đoković koji je ponovo onaj stari, koji podsjeća na momka od prije dvije godine. Čini mi se da ponovo uživa u tenisu", rekao je Becker.

Podsjetimo, osmina finala u muškoj konkurenciji još nije završena obzirom da danas svoj meč moraju završiti Del Potro i Goiles Simon. Meč je prekinut jučer zbgo mraka pri rezultatu 2:1 za Argentinca.

Svemu dodajmo da će Đoković u četvrtini finala igrati protiv Keija Nishikorija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi