Đoković: Počeo sam loše, ali sam se uspio vratiti

Srbijanski teniser nakon plasmana u četvrtfinale Wimbledona

Đoković: Počeo sam loše, ali sam se uspio vratiti

Novak Đoković se, čini se, vraća u pravu formu pošto je dosta lako večeras savladao Rusa Karena Khachanovog sa 3:0 u osmini finala Wimbledona.

Đoković je ekspresno, posebno to važi za drugi i treći set, riješio protivnika i izborio četvrtfinale u kojem će snage odmjeriti sa Nishikorijem.

"Vrlo sam zadovoljan kako sam odigrao. Počeo sam loše, izgubio servis i imao nekoliko loših udaraca, ali odmah sam se uspio vratiti i uzeti set. On ima dobar prvi servis i forhend, ali sam uspio vratiti mnogo njegovih prvih servisa, pa sam ga natjerao da igra dodatne udarce... Servirao sam dobro kada je trebao, precizno. Bilo je teško igrati u ovakvim uslova, posebno u posljednjim gemovima pošto je postajalo tamno, nekad se loptica nije ni vidjela, a bilo je i vjetrovito", istakao je Đoković nakom meča kojeg je uspio završiti prije mraka i prekida.

Đoković je nakon pobjede prokomentarisao i protivnika koji ga čeka u četvrtfinalu Wimbledona.

"Odličan je igrač, vrhunski. Dugo vremena je među najboljima. Imao je problema sa povredama, ali je puno puta pokazao da može biti kandidat za titule na najvećim turnirima. Pobjeđivao je najbolje igrače. Nadam se da će mi se sada dodatno podići samopouzdanje, igram na visokom nivou", poručio je Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi