Becker postao šef muške teniske reprezentacije Njemačke

Novi posao za legendarnog tenisera

Becker postao šef muške teniske reprezentacije Njemačke

D. Rakanović

Legendarni njemački teniser Boris Becker danas je imenovan za čelnog čovjeka muške teniske reprezentacije Njemačke.

"Becker će momentalno preuzeti naš cjelokupan muški tim, a imaće i savjetodavnu ulogu u Davis Cup timu", rekao je predsjednik Teniskog saveza Njemačke Ulrich Klaus.

Nekadašnji najbolji teniser svijeta od 1997. do 1999. godine je bio selektor Davis Cup reprezentacije Njemačke. Također bio je trener najboljem srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću.

"Obožavam tenis i to je ono što najbolje radim. Obožavam i ovu zemlju i drago mi je što ću imati novu ulogu u Savezu. O svojim rezultatima kao igrač ne moram da pričam, a također ponosan sam i na svoje rezultate kao trener", rekao je Becker. 

Nijemac će na novoj funkciji ostati najmanje do Olimpijskih igara 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi