Beckerova poruka ohrabrenja Kyrgiosu

Australac slavio u Washingtonu

Beckerova poruka ohrabrenja Kyrgiosu

Admin Čaušević

Nekadašnji broj 1 Boris Becker poslao je poruku ohrabrenja Nicku Kyrgiosu nakon što je Australac osvojio ATP turnir u Washingtonu. 

Kyrgios je u finalu pobijedio Daniila Medvedesa sa 7:6 (6) i 7:6 (4) te tako stigao do svoje šeste ATP titule. Prije Rusa još su pobijeđeni Thai-Son Kwiatkowski, Gilles Simon, Yoshihito Nishioka, Norbert Gombos i Stefanos Tsitsipas.

Kontroverzni teniser je s tim trijumfom napredovao za 15 pozicija na ATP listi te je sada 27. teniser svijeta, a Becker ga je ohrabrio s porukom da samo tako nastavi.

"Čestitke na pobjedi u Washingtonu. Svi te volimo vidjeti kako igraš fokusiran, zabavan, odlučan i uzbudljiv tenis. Samo nastavi. US Open počinje za tri sedmice", poručio je Becker putem Twittera.

Kyrgiosa ove sedmice očekuju nastupi na Mastersu u Monteralu, u prvom kolu će igrati sa Kyleom Edmundom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi