Belinda Benčić šokirala Naomi Osaku, Vekić preokrenula protiv Goerges
Sjajna Švicarka izbacila je braniteljicu naslova US Opena Osaku

U četvrtfinalu Benčić i Vekić igrat će jedna protiv druge

Belinda Benčić šokirala Naomi Osaku, Vekić preokrenula protiv Goerges

Belinda Benčić 22-godišnja Švicarka, očigledno balkanskih korijena, večeras je u osmini finala US Opena šokirala braniteljicu naslova Naomi Osaku sa 7:5, 6:4 i plasirala se u četvrtfinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

Već na samom otvaranju meča Benčić je oduzela servis Osaki, no Japanka se brzo pribrala i vratila izgubljenu prednost. Benčić je u prvom setu kasnije zaostajala 4:5 i servirala za ostanak u prvom setu te tu pokazala veliku kvalitetu i mentalnu čvrstinu i dobila tri gema za redom, a samim tim i prvi set.

U drugom setu sjajnoj Švicrarki bio je dovoljan jedan break a pri tome je servirala sjajno i Osaku ostavila bez skoro ikakve šanse za break u drugom setu.

Belinda Benčić u četvrtfinalu sastat će se sa Donnom Vekić, godinu dana starijom Hrvaticom koja je u sjajnom meču preokrenula veliku prednost Julije Goerges i slavila s 2:1 u setovima ( 6:7, 7:5, 6:3). Hrvatica je imala set i break zaostatka u drugom setu za Njemicom ali se sjajnom igrom vratila i ostvarila prvi plasman u Grand Slam četvrtfinale. Valja napomenuti da je 23-godišnja Osječanka spasila i meč loptu pri rezultatu 5-4 za Goerges i servisu za meč. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti