Benneteau iznenadio Tsongu, Del Potro "preslušao" Sousu
Foto: EPA

ATP turnir u Parizu

Benneteau iznenadio Tsongu, Del Potro "preslušao" Sousu

Juan Martin del Potro je vrlo laku uspio doći do osmine finala turnira u Parizu, nakon što je savladao Portugalca Joaoa Sousu rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

Sjajnom Argentincu je bilo potrebno svega 65 minuta da savlada 58. tenisera svijeta Sousu. 

Del Potro je prvi set riješio u svoju korist nakon dva brejka, u prvom i trećem gemu, dok se sličan scenarij gledao i u drugom setu.

Ponovo dva brejka Del Potra, ovaj put u prvom i petom gemu, i Argentinac je mogao slaviti pobjedu u drugom kolu ATP turnira u Parizu.

U osmini finala će Del Potro odmjeriti snage sa boljim iz duela Gasqueta i Dimitrova.

Jo-Wilfried Tsonga nije uspio opravdati ulogu favorita i doći do plasmana u osminu finala. Njega je danas porazio sunarodnjak Benneteau rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:6 i 6:2.

Benneteauu je ovo posljednji turnir u karijeri, te je sigurno da ima veliki motiv ostvariti dobar rezultat u Parizu.

Iako je Tsonga lagano riješio prvi set u svoju korist, u drugom se gledala neizvjesna borba. Oba tenisera su odlično branila servise, pa se otišlo u tie-break u kojem je Benneteau bio bolji (7:4) i poravnao na 1:1 u setovima.

U trećem setu je 35-godišnji Francuz zaigrao odlično, a dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, su bila dovoljna da slavi veliku pobjedu i plasman u osminu finala.

Benneteau će se u osmini finala ATP turnira u Parizu sastati sa boljim iz duela Goffina i Mannarina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi