"Cijeli turnir je sr*nje, sramota je šta se dešava i što se ponašaju prema nama kao da smo idioti"

Paire se oprostio od Australian Opena

"Cijeli turnir je sr*nje, sramota je šta se dešava i što se ponašaju prema nama kao da smo idioti"

Endin Čaušević

Francuski teniser Benoit Paire poražen je u prvom kolu Australian Opena od Egora Gerasimova sa 3:1 u setovima.

Paire je bio favorit u ovom okršaju i očekivalo se da će se plasirati dalje, ali je Gerasimov odigrao odličan meč i na kraju zasluženo došao do pobjede i plasmana u drugo kolo Australian Opena.

Nakon meča Paire nije krio svoje nezadovoljstvo organizacijom ovog turnira, a posebno zbog činjenice da su svi teniseri čak dvije sedmice morali biti u izolaciji po dolasku u Australiju.

"Mečevi su bili loše organizovani i cijeli turnir je sr*nje. Novac je glavni faktor i sve je odrađeno zbog novca jer bi se mnogo izgubilo da se turnir nije organizovao. Sramota je šta se ovdje sve dešavalo, nisam se prijavio za ovakav turnir", kaže Paire i nastavlja.

"Prijavio sam se za turnir gdje mi je obećano da mogu u izolaciji da treniram 14 dana, a ne da ne mogu izaći iz sobe. Zbog jednog čovjeka koji je imao koronu i kojeg nisam ni sreo sam morao biti zatvoren. Ponašaju se prema nama kao prema idiotima i budite sigurni da niko ne uživa u tome".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi