"Tenis mrzim najviše, ali kad mogu uzeti 60.000 eura odmah dolazim..."

"Tenis mrzim najviše, ali kad mogu uzeti 60.000 eura odmah dolazim..."

A. Čaušević

Jedan od najkontroverznijih tenisera današnjice još jednom našao u centru pažnje i to zbog izjava nakon poraza u prvom kolu Wimbledonu.

Benoit Paire je kazao da je na najprestižniji Grand Slam stigao bez treninga i da je nakon Roland Garrosa tenis igrao možda tri ili četiri sata i da je na travi obavio dva treninga.

"Znao sam da je ovdje teško, ali sam isto tako znao da ću zaraditi nešto novca i to je bilo dobro za mene, ali bilo je jako teško da dođem do drugog ili trećeg kola."

Francuz je priznao da je novac isključivi razlog zašto je otišao da nastupi na Wimbledonu.

"Iskreno otišao bih na svaki turnir gdje mi kažu da će mi platiti 60.000 eura. Šta se kod desilo i da mi govore da ne dolazim, otišao bih."

"Odlazim kod psihologa. Ne osjećam se sretnim zbog svog života. Zato sam želio da pauziram i vratim strast prema sportu. Nekad sam ga volio, ali sada ga mrzim."

"Na kraju sam odlučio da se obratim stručnjacima. Još se nije isplatilo, ali hoće na duže staze", kazao je iskusni teniser.

Paire je kazao da je u prošlosti izgubio nekoliko već dobijenih mečeva i to je glavni razlog zašto je odlučio da zamrzi tenis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti