Berdych ispao s Roland Garrosa, Nishikori siguran
Foto: EPA

Mečevi drugog kola

Berdych ispao s Roland Garrosa, Nishikori siguran

M. Šljivak

Češki teniser i 13. nosioc Tomaš Berdych oprostio se od nastupa na Roland Garrosu u drugom kolu. Od njega je danas u tri seta bio bolji ruski teniser Karen Khachanov koji je slavio sa 7:5, 6:4 i 6:4.

Rus je odigrao odličan meč i  na kraju je sasvim zaslužno došao do velike pobjede. U sva tri seta 53. igrač svijeta je napravio po jedan break, te je sigurnom igrom na svoj servis stečenu prednost bez problema održavao. Na kraju je slavio veliku pobjedu i u trećem kolu ga gledamo u duelu protiv Johna Isnera.

Kei Nishikori je u 2. kolu razbio domaćeg tenisera Jeremyja Chardyja. Bilo je laganih 3:0 (6:3, 6:0 i 7:6).

Japanac je meč završio sza dva sata. Interesantno, dva uvodna seta je dobio za ukupno 57 minuta, dok je treći Chardy odigrao nešto bolje, pa je Nishikoriju bilo potrebno sat vremena da slomi otpor francuskog tenisera za konačnih 3:0.

U narednu rundu je prošao i Juan Martin del Potro kojem je Španac Nicolas ALmagro predao meč tokom trećeg seta..

Roland Garros, 2. kolo:

Nishikori - Chardy 3:0 (6:3, 6:0, 7:6)

Khachanov - Berdych 3:0 (7:5, 6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi