Kraj za Querreyja, Thiem se namučio, Berdych bez većih problema

Australian Open

Kraj za Querreyja, Thiem se namučio, Berdych bez većih problema

Od jutros se u Melburnu igraju preostali mečevi 2. kola Australian Opena, a do sada smo svjedočili ispadanju 13. tenisera svijeta Sama Querreyja. 

Od američkog tenisera bolji je bio Mađar Marton Fucsovics koji ga je pobijedio 3:1 u setovima nakon dva sata i 45 minuta igre. Mađarski teniser će u narednom kolu igrati protiv 93. tenisera svijeta Nicolasa Kickera.

Slična sudbina kao Querreyja mogla je zadesiti i Dominica Thiema koji je jedva prošao dalje protiv Amerikanca Denisa Kudle. Thiem igra veoma slabo na početku sezone, a to je potvrdio i na ovom susretu u kojem se namučio da izbaci 190. tenisera svijeta. Thiem je u petom setu slavio sa 6:3, a susret je trajao devet minuita manje od četiri sata.

Dalje ide i Thomas Berdych koji je savladao Španca Garciju-Lopeza sa 3:1 u setovima. Naredni rival za češkog tenisera bit će bolji iz meča Khachanov-Del Potro. Od ostalih tenisera do sada su se dalje plasirali Adrian Ramos, Nicolas Kicker, Adrian Mannarino i Fabio Fognini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti