Berdych uz dosta muke do četvrtfnala Miamija

Dalje prošao i Goffin

Berdych uz dosta muke do četvrtfnala Miamija

Češki teniser Thomas Berdych plasirao se u četvrtfinale ATP Mastersa u Miamiju nakon današnje pobjede protiv Francuza Richarda Gasqueta rezultatom 2:1.

Gasquet je nešto bolje otvorio meč te je početkom prvog seta uspio doći do brejka. Ipak, prednost nije uspio dugo zadržati pa je Berdych sa dva vezana brejka uspio doći do prvog seta.

U nastavku meča vodila se velika borba. Gasquetu je, zahvaljujući dva brejka prednosti, pripao drugi set rezultatom 6:3. U odlučujućem setu više spretnosti pokazao je Berdych koji je u 11. gejmu došao do brejka te je kasnije sigurnom igrom osvojio svoj servis gejm za pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Dalje se plasirao i Belgijanac David Goffin koji je slavio protiv Zeballosa rezultatom 2:0. Po setovima je bilo 7:5 i 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi