Bernard Tomić igrao u Melbourneu s tvrdnjom da ima koronavirus, stigao je rezultat - pozitivan je

Bio je u pravu

Bernard Tomić igrao u Melbourneu s tvrdnjom da ima koronavirus, stigao je rezultat - pozitivan je

E. Škorić

Bernard Tomić izgubio je u kvalifikacijama za Australian Open od Romana Safiullina sa 6:1, 6:4, ali domaći teniser nije mogao više od toga jer se osjećao slabo i bolesno.

Tokom samog meča je sutkinji govorio da najvjerovatnije ima koronavirus i čak se želio kladiti s njom.

"Siguran sam da ću za dva dana imati pozitivan test, kažem ti. Platit ću ti večeru ako ne budem pozitivan za dva - tri dana. Inače ćeš me ti častiti večerom", prenosi Reuters navodne riječi Tomića koje je uputio sutkinji.

Stigli su rezultati i Tomić je pozitivan na koronavirus, te je odmah otišao u izolaciju. Zbog nastale situacije organizatori Australian Opena prisiljeni su testirati one s kojima je teniser došao u kontakt.

"Stvarno mi je žao jer sam bio toliko motivisan da se vratim i pokažem Australcima da sam teniser kakav očekuju da budem", rekao je Tomić, dodavši:

"Razočaran sam što me virus zaustavio. Znam da je to loše, ali ovo je početak mog povratka. Zbog bolesti nisam mogao igrati na visokoj razini. Koliko god se trudio, nisam imao energije za borbu".

Top Komentari

Zoilomas
Hahahaha jao koji show se pravi jeb**e Ovaj zarazen ihra ovaj nezarazen nije dozvoljen itd haha
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi