Bez Mirze Bašića na Wimbledonu

Ispao u prvom kolu kvalifikacija

Bez Mirze Bašića na Wimbledonu

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić neće biti u glavnom žrijebu za Wimbledon.

Bašić je u prvom kolu kvalifikacija igrao protiv favorizovanog Evgenyja Donskoya, koji je slavio poslije sat i 49 minuta igre.

Duel dvojice tenisera bio je prilično izjednačen, pa su oba seta rješavanja u taj-brejku i oba puta je Rus bio uspješniji.

Mirza je stigao do brejka već u prvom gemu meča, ali je Donskoy u osmom gemu izjednačio na 4:4, da bi u taj-brejku lako došao do vodstva u setovima.

Bašić i u drugom setu prvi stiže do brejka, za 4:2, ali već u narednom gemu se Donskoy vraća i u taj-brejku ponovo biva bolji i ide u drugo kolo kvalifikacija.

Šteta, ostaće tako Bosna i Hercegovina samo na jednom predstavniku u Wimbledonu, a to je Damir Džumhur.

Top Komentari

realno_govoreci
Standardno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi