Mirza Bašić se plasirao u 2. kolo kvalifikacija za Roland Garros

Bh. teniser

Mirza Bašić se plasirao u 2. kolo kvalifikacija za Roland Garros

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u 2. kolo kvalifikacija za plasman u glavni žrijeb Roland Garrosa nakon što je danas porazio Japanca Kaichija Uchidu (ATP 251.) sa 2:0 u setovima.

Bašić, koji se nalazi u vrlo slaboj formi i ove sezone, uspio je jedva da dobije prvi set i to sa 7:6. Naš teniser je gubio 5:2, ali je uspio da set odvede u taj brejk gdje se bolje snašao i slavio sa 8:6.

U drugom dijelu meča vidjeli smo samo jedan brejk, a napravio ga je baš Bašić koji je slavio sa 6:3 i plasirao se u polufinale kvalifikacija.

Tamo ga čeka Pedro Martinez (ATP 134.) koji je danas u susretu 1. kola kvalifikacija pobijedio Amerikanca Christophera Eubanksa sa 2:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi