Bh. dubl Džumhur/Bašić završio nastup na Roland Garrosu

Poraz u drugom kolu French Opena

Bh. dubl Džumhur/Bašić završio nastup na Roland Garrosu

Bh. teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić su se oprostili od takmičenja u parovima na Roland Garrosu pošto ih je u drugom kolu porazio dubl Kontinen/Peers i to rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Australijsko-finski dvojac je bio dominantan od samog starta meča. Nakon dva brejka (u 2. i 4. gemu) Kontinen i Peers su stigli do vodstva od 4:0 u prvom setu, pa su isti lagano riješili u svoju korist.

I drugi set su Kontinen i Peers otvorili sa dva vezana brejka. Svoj servis su lagano branili, pa su na kraju došli do rutinske pobjede za svega 44 minute igre.

Podsjetimo, Damir Džumhur sutra nastavlja takmičenje u singlu na Roland Garrosu pošto u trećem kolu turnira igra protiv drugog nosioca Alexandra Zvereva (11:00h).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi