Džumhur nakon četiri sata borbe izborio plasman u treće kolo Roland Garrosa

Prokockao 2:0, pa se nekako vratio

Džumhur nakon četiri sata borbe izborio plasman u treće kolo Roland Garrosa

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je danas sa 3:2 u setovima savladao Radua Albota.

Džumhur je odlično otvorio današnji meč i u prvom setu pokazao je svoju snagu protiv 97. tenisera svijeta. Damir je veoma rano stigao do breaka i bilo mu je dovoljno 40 minuta da završi posao u prvom setu i slavi sa 6:3.

Naš teniser nastavio je u istom ritmu u drugom setu i činilo se da će Džumhur lagano završiti posao u ovom meču i slaviti plasman u treće kolo. Damir je drugi set također dobio sa 6:3 i tako stigao na set od pobjede protiv Albota.

Ipak, u trećem setu desio se nevjerovatan pad u igri našeg tenisera. Damir je dozvolio Albotu da se vrati psihički u igru i iako se sa 0:5 vratio na 5:5 nije uspio da završi meč, te je Albot sa 7:5 smanjio na 2:1 u setovima.

Bilo je jasno da je Damir pao psihički što je njegov protivnik maksimalno iskoristio. Treći set je bio u znaku Albota koji je sa 6:1 vratio stvari na početak i izjednačio na 2:2. Bilo je jasno da ćemo tek nakon petog seta saznati protivnika.

U odlučujućem setu oba tenisera bila su sigurna na servisima, te je bilo 3:2 za Albota. Međutim, u šestom gemu novi pad Džumhura koji koristi Albot i dolazi do breaka i vodstva od 4:2. Ipak, bh. teniser već u narednom gemu vraća break i smanjuje na 4:3 i svojim servisom se u potpunosti vraća u meč i poravnava na 4:4 u petom setu.

Drama se nastavila jer su oba tenisera bila sigurna na svoje servise, a rezultat je bio 5:5. U narednom geu Damir pravi veliki break i dolazi do prednosti od 6:5 i na korak od pobjede. Nakon skoro četiri sata igre Džumhur je uspio da pobijedi i dođe do pobjede u meču u koji je davno trebao da završi.

Roland Garros, 2. kolo:

Džumhur - Albot 3:2 (6:3, 6:3, 5:7, 1:6, 7:5)

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Sto on sebi zna zakomplikovati,malo ko zna!
9 1
hanson
igro na kladionici vise gemova
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi