Bh. teniseri poraženi od Japana u play-offu Davis Cupa

Japanci ostaju u Svjetskoj grupi

Bh. teniseri poraženi od Japana u play-offu Davis Cupa

Endin Čaušević

Bh. teniska reprezentacija poražena je sa 3:0 od ekipe Japana u okviru play-offa za Svjetsku grupu Davis Cupa.

Naši teniseri su lakše od očekivanog doživjeli poraz od Japana i nisu uspjeli da se plasiraju u Svjetsku grupu Davis Cupa. Bh. tim je bio bez najboljeg tenisera Damira Džumhura koji zbog povrede nije mogao putovati u Japan što je dodatno otežalo posao našoj ekipi.

Japanci su veoma brzo došli do prednosti od 2:0, a odluka je pala u trećem mjestu kada su domaći slavili u dublu. Tomislav Brkić i Nerman Fatić jednostavno nisu uspjeli da se nose sa Benom McLahlanom i Yasutakom Uchiyamom.

Naš tim poražen je u ovom duelu sa 3:0, a po setovima je bilo 6:2, 6:4, 6:4. Bh. selekcija sutra protiv Japana igra još jedan meč bez rezultatskog značaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti