Lagan poraz Brkića, Japan poveo protiv BiH

Poraz na otvaranju duela

Lagan poraz Brkića, Japan poveo protiv BiH

Midhat Šljivak

Davis Cup selekcija BiH porazom je otvorila duel protiv selekcije Japana.

U prvom meču play-offa za plasman u Svjetsku grupu, Daniel Taro je savladao Tomislava Brkića sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 7:6.

Prvi set je donio jedan break i on je napravljen već u prvom gemu. Taro je iskoristio jedinu priliku da oduzme servis Brkić i do kraja je sigurinom igrom sačuvao stečenu prednost i prvi set je dobio sa 6:4.

Drugi set počinje kao i prvi, breakom Tara. Nakon što je odbio napad Brkića u trećem gemu uz četiri spašene break lopte, Japanac dolazi i do 4:1, te sigurno do kraja završava posao sa 6:2 za vodstvo Japana od 2:0.

Brkić je odigrao jako dobar treći set. Iako mu je Taro napravio break u 11. gemu, uspio je bh. teniser da ga odmah i vrati, pa se otišlo u tie-break. Tamo se japanski igrač mnogo bolje snalazi (7-3) i na kraju dobija i treći set sa 7:6 za konačnu pobjedu od 3:0.

Japan je tako poveo protiv naše reprezentacije, a u drugom meču dana na teren će Bašić i Nishikoa.

Davis Cup, play-off:

Taro - Brkić 3:0 (6:4, 6:2, 7:6)

Top Komentari

Saimai1316
Hehe zasto uopce i pratite desavanja sa tog meca..glatko tri meca sa po tri dobijena seta za Japance i alahimanet hajte kuci
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi