Džumhur pobijedio, Bašić izgubio
Foto - EPA

Davis Cup

Džumhur pobijedio, Bašić izgubio

M. Šljivak

Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Perua, a nakon prvog dana rezultat je 1-1.

Prvi bod našoj selekciji donio je Damir Džumhur koji je sa 2:1 u setovima (6:2, 6:7 i 6:3) pobijedio Nicolasa Alvareza.

Damir je odigrao jako dobar meč. Prvi set je dobio lagano sa 6:2, a u drugom je bio jako blizu velikog preokreta nakon vodstva protivnika od 4:0 u gemovima.

Uspio je doći do tie-breaka kojeg je izgubio, ali je u odlučujućem setu bez problema završio posao. Uzeo je set sa 6:3 i ostvario je pobjedu za vodstvo Bosne i Hercegovine.

Nažalost, Mirza Bašić je izgubio meč od Juana Pabla Varillasa. Bilo je 2-0, po setovima 7:5 i 7:6.

Bašić je imao dobro otvaranje meča i prednost od 5:3. Međutim, igra mu se raspala i prvi set je izgubio sa 7:5.

U drugom setu viđena su četiri breaka. Mirza je spasio čak devet meč lopti, ali u tie-breaku je Peruanac bio bolji (7:6) i ostvario je pobjedu za izjednačenje rezultata.

Danas je na rasporedu meč u dublu gdje će igrati Bašić i Brkić, a u nedjelju su na rasporedu dva singl meča.

Top Komentari

user1597698961
Dva dana se samo igra ako ne znate,danas su i dublovi i singlovi,nazalost msm da ovo gubimo,tesko da basic moze na zemljanoj podlozi dobiti i ovog alvareza,a i dzumhur kakonihra daj Boze da moze varilasa
3 0
Mackintosh
Basic truba nad trubama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije