Bivša srbijanska teniserka dobija neprijatna pitanja: Koji ti Božić slaviš?

Svašta ljudi zapaze...

Bivša srbijanska teniserka dobija neprijatna pitanja: Koji ti Božić slaviš?

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić dospjela je u centar pažnje srbijanskih medija, koji su je 'razapeli' zbog toga što, očigledno, slavi katolički Božić.

Jelena, koja je već godinama u vezi sa Tinom Bikićem iz Hrvatske, danas je na Instagramu objavila fotografiju iz teretane, uz opis: "Badnje veče, ali nema odmora, samo rad".

Zaintrigiralo je to njene mnogobrojne pratioce na društvenim mrežama, a posebno im je 'zapala' za oko replika upućena Karolini Šprem, također nekadašnjoj teniserki.

"Sretan Božić tebi i obitelji", napisala je Jelena, pa su je srbijanski mediji optužili i da je, uz pravoslavlje, "zaboravila i srpski jezik".

Jelena Dokić je na pomenutoj fotografiji dobila i nekoliko pomalo neprijatnih komentara, uz pitanja slavi li Božić 7. januara (pravoslavni). Na to pitanje nije dala odgovor.

Inače, Jelena Dokić je rođena u Osijeku, a na početku karijere branila je boje Australije, da bi potom prešla pod zastavu SR Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore. Kasnije je ponovo odlučila da nastupa za Australiju, a od tenisa se oprostila 2014. godine.

Top Komentari

Merlin
Kakva je ovo vijest!!!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi