Legenda odlazi iza rešetaka: "On nema više doslovno ništa"

Neslavan kraj

Legenda odlazi iza rešetaka: "On nema više doslovno ništa"

Eldar Ganibegović

Boris Becker neće se žaliti na odluku suda i odslužit će zatvorsku kaznu. 

Britanski sud je 29. aprila osudio Borisa Beckera na 2,5 godine zatvora zbog neplaćanja kredita nakon što je sakrio svoju imovinu nakon što je podnio zahtjev za bankrot 2017. godine. Trostruki pobjednik Wimbledona bio je uvjeren da će se žaliti na kaznu i biti slobodan prije Božića. Međutim, u utorak je najavljeno da će prihvatiti odluku suda.

"Želim jasno reći da prihvatam presudu porote, prihvatam kaznu koja mi je izrečena i stoga ne namjeravam tražiti bilo kakav oblik žalbe", rekao je Becker za Daily Mail.

"Boris Becker nema doslovno ništa, a nema ni čime bi se mogao pohvaliti u svojoj najblistavijoj sportskoj karijeri, koja se s pravom može nazvati tragedijom", rekao je Jonathan Laidlaw QC, Beckerov advokat nakon presude.

Britanski mediji javljaju da je Boris Becker sakrio bogatstvo vrijedno 2,5 miliona funti, a sve to kako bi izbjegao otplatu dugova nakon podnošenja zahtjeva za stečaj.

"Imali ste obvezu objaviti tu imovinu, ali niste. Izgubili ste karijeru, ugled i sve svoje nekretnine. Iako prihvatam poniženje koje ste možda osjetili kao rezultat ovog postupka, niste pokazali poniznost", rekla je sutkinja Deborah Taylor na ročištu.

Sutkinja Taylor osudila je 54-godišnjaka na dvije i po godine zatvora zbog prikrivanja imovine i po 18 mjeseci za ostala tri kaznena djela: propust da prijavi svoj dio prava na imovinu od milion funti u Njemačkoj, skrivanje matične banke zajam od gotovo 700.000 dolara i neotkriveni udio u tehnološkoj tvrtki Breaking Data Corp, procijenjen na 66.000 funti. Odslužit će sve četiri kazne istovremeno, što je dobra stvar u svemu.

"Najgora od svega je hrana. Ne može vjerovati da je tako loša, a pritom su porcije tako male", pišu mediji u Engleskoj. 

Top Komentari

Thierry.Henry
Sta bi zuti...da zdere kobasice i pivu...to je njihova hrana...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije