Bivši Noletov trener ističe Nadala: Mnogo je opušteniji od Đokovića

Boris Beker o utrci za 21. Grand Slam

Bivši Noletov trener ističe Nadala: Mnogo je opušteniji od Đokovića

Eldar Ganibegović

Imamo čast živjeti u eri tri nevjerovatna tenisera.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer obilježili su jednu tenisku i sportsku eru. Zajedno imaju 60 Grand Slam titula, sva trojica po 20 i u utrci su za rekordni 21. trofej.

Najbliži tome trenutno je Rafael Nadal, koji će sutra na Rod Laver Areni u Melbourneu igrati protiv Danila Medvedeva u finalu Australian Opena.

Đoković je protiv istog protivnika šansu propustio u finalu posljednjeg Grand Slama 2021. godine, US Opena, a sada će zajedno s Federerom pomno pratiti šta će uraditi Rafa.

Sve je prokomentarisao i legendarni Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića i rekao da je Španac mnogo opušteniji.

"Mislim da Nadal nije razmišljao o 21. tituli prije polufinala. Po tom pitanju je opušteniji od Novaka Đokovića i kaže ‘sretan sam što još mogu da igram tenis i što sam u finalu u Australiji’. Ali to će se sada promijeniti. Rafa ima dvije večeri prije finala i razmišljat će o broju 21. On je apsolutna superzvijezda i moći će da se nosi sa time", rekao je Nijemac.

Finale Nadal - Medvedev igra se sutra s početkom od 9:30 prema centralnoevropskom računanju vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi