Rafael Nadal u velikom finalu, u nedjelju za historiju

Pobijedio Berrettinija u polufinalu Australian Opena

Rafael Nadal u velikom finalu, u nedjelju za historiju

E. Škorić

Španski teniser Rafael Nadal izborio je finale Australian Opena.

U polufinalu je iskusni Španac odmjerio snage sa sjajnim Italijanom Mateom Berrettinijem, kojeg je savladao u četiri seta - 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Nadal će se za rekordnu 21. Grand Slam titulu u nedjelju od 9 sati i 30 minuta boriti protiv pobjednika meča Daniil Medvedev - Stefanos Tsitsipas.

Nadal je brejkom već u drugom gemu prvog seta stekao prednost, što mu je bilo dovoljno za vodstvo. Drugi set Rafa otvara sa brejkom, potom je vezao tri gema, imao visokih 4:0 i opet bez većih problema stigao do seta.

Berrettini se budi tek u trećem setu, uspijeva brejknuti petog tenisera svijeta u osmom gemu, kada je poveo s 5:3, a u sljedećem gemu je bez izgubljenog poena odservirao za povratak u meč.

Četvrti set bio je egal do osmom gema, kada Rafa stiže do dvije brejk lopte, koristi drugu i zatim sigurnim servis gemom potvrđuje veliku pobjedu i novo GS finale.

Nadala u nedjelju očekuje šesto finale u Melbourneu. Do sada je izgubio četiri, ali sada ima priliku da postane prvi teniser u historiji sa 21. Grand Slam titulom.

Top Komentari

Izzy
Nadam se da će popu$it
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi