Borna Ćorić ide dalje, Nicku Kyrgiosu ni najveće ludosti večeras nisu pomogle

Australac ispao

Borna Ćorić ide dalje, Nicku Kyrgiosu ni najveće ludosti večeras nisu pomogle

E. Škorić

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju nakon što je sa 4:6, 6:3, 6:2 pobijedio Nicka Kyrgiosa.

Ćorić drugu godinu zaredom ide u četvrtfinale Miamija, a sada ima priliku i za polufinale jer ga u četvrtfinalu čeka 18-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime, koji je ranije pobijedio Nikoza Basilašvilija.

Naravno, Kyrgios je i danas radio razne stvari na terenu. Udarao je loptice bez gledanja, povlačio rekete po terenu, razbijao ih, gestikulirao prema gledatelja i sudiji, prigovarao, dobacivao...

Krajem drugog seta je otišao na klupu za kratki odmor, a onda je pokušao da izvede popularni 'bottle filip challenge' u kojem je cilj da se zavrti boca u zraku, a da ona sleti i ostane uspravno na podu.

Na kraju, ništa mu nije pomoglo, Borna je bio bolji i zasluženo ide dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi