Kyrgios šokirao izjavom o Rafi, Rogeru i Novaku

Nikoga taj ne poštuje

Kyrgios šokirao izjavom o Rafi, Rogeru i Novaku

Edmir Škorić

Australski teniser grčkih korijena Nick Kyrgios nema previše poštovanje prema trojici najboljih tenisera svijeta.

Kyrgios je naravno veliki talent, ali i poprilično kontroverzan igrač, koji je često u središtu pozornosti zbog raznih životnih dogodovština.

Sada je šokirao teniski svijet izjavom da ne poštuje Novaka Đokovića, Rogera Federera ili Rafaela Nadala.

"Ne znam koliko drugi igrači imaju respekta prema njima, ali ja stvarno neću nekoga poštovati zato što prebacuje lopticu preko mreže. Meni to nije dovoljno. Zašto bih? Oni ionako imaju prednost u odnosu na ostale igrače jer uvijek igraju na najboljim terenima, u najboljim uvjetima i u najbolje vrijeme dana. Naravno da su oni napravili strašno puno za tenis i njihovi rezultati potiču djecu da se bave sportom. No, kad sam na terenu ne želim biti njihov prijatelj. Zašto bih ja morao respektovati Nadala dok se pripremam za servis", izjavio je Kyrgios.

"Ja odigram takav servis i ljudi govore da ne poštujem nikoga. No kad neko drugi to napravi onda je to genijalno. Što god ja napravim, svijet se sruši. Naravno da ću ponovno tako servirati, stalno o tome razmišljam", zaključio je.

On je, podsjećamo, u finalu Acapulca protiv Nadala u jednom trenutku servirao ispod ruke, nakon čega je Španac izjavio da ga Australac ne poštuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi