Borna Ćorić izbacio Carreno-Bustu, ispao i Jack Sock

Masters u Madridu

Borna Ćorić izbacio Carreno-Bustu, ispao i Jack Sock

Talentovani hrvatski teniser Borna Ćorić izbacio je sa Masters turnira u Madridu Španca Pablo Carreno-Bustu nakon što ga je pobijedio sa 2:0 u setovima. 

Borna igra u zaista odličnoj formi posljednjih sedmica, a to dokazuje i početak Mastersa u Madridu gdje je izbacio 11. tenisera svijeta.

Hrvatski teniser je bio veoma siguran u ovom meču. Tokom prvog seta napravio je jedan, a u drugom dva brejka za konačnih 6:4 i 6:2.

On će u narednom kolu igrati protiv Jan-Lennarda Struffa koji je u istom terminu porazio Rumuna Mariusa Copila sa također 2:0 u setovima.

Treba dodati da je sa turnira ispao i Amerikanac Jack Sock koji je danas izgubio od Urugvajca Pabla Cuevasa sa 2:1 u setovima.

Svemu dodajmo da nas do kraja dana očekuje i derbi susret Miloša Raonića i Grigora Dimitrova te duel bh. tenisera Damira Džumhura protiv Argentinca Juana Martina del Potra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi