Zverev zaustavio Ćorića u četvrtfinalu Mastersa u Miamiju

Nijemac slavio u dva seta

Zverev zaustavio Ćorića u četvrtfinalu Mastersa u Miamiju

Njemački teniser Alexander Zverev plasirao se u polufinale Mastersa u Miamiju nakon što je rano jutros po našem vremenu porazio Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Oba tenisera igraju veoma dobar turnir, ali na kraju je jedan morao da ispadne prije vremena, a to je bio Ćorić.

Hrvatski teniser je imao dvije brejk lopte na početku meča, ali ih nije iskoristio i odmah u narednom gejmu Zverev je napravio brejk i poveo sa 3:2. Do kraja prvog seta Nijemac je održavao prednost i na kraju slavio sa 6:4.

U nastavku meča viđen je sličan scenario jer je Zverevu ponovo bio dovoljan jedan brejk kako bi prelomio set. Nijemac u drugom setu nije iskoristio četiri brejk prilike, da bi u samom finišu ipak oduzeo set Borni i ponovo slavio sa 6:4. Meč je trajao sat i 25 minuta.

Njemački teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Carrena-Buste koji je nešto ranije u toku dana savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona u sjajnom meču sa 2:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi