Borna Ćorić predao,  Šapovalov poslao Berdycha kući

Masters Rim

Borna Ćorić predao, Šapovalov poslao Berdycha kući

E. Škorić

Hrvatski teniser Borna Ćorić predao je meč Grku Stefanosu Tsitsipas u prvom kolu Masters turnira iz serije 1000 u Rimu.

Tasitsipas je vodio 4:1, imao je 30:0, a onda je Borna naprosto vidio da ne može izdržati bolove, pa je odlučio da čestita grčkom teniseru na prolazu, a u drugom kolu čeka ga Juan Martin del Potro.

Tomaš Berdych i Denis Šapovalov odigrali su maratonski meč, a na kraju je Šapovalov dobio sa 1:6, 6:3, 7:6 i u drugom kolu će igrati protiv Robina Haasea.

Ranije danas drugo kolo izborili su i Francus Lucas Pouille koji je pobijedio Seppija (6:2, 3:6, 7:6), Schwartzman je sa 6:4, 6:1 nadigrao Jarryja, a Damir Džumhur je eliminisao Fernanda Verdasca (6:3, 6:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi