Braća Bryan gurnula Mela i Dodiga u polufinale

Poznati prvi polufinalni par

Braća Bryan gurnula Mela i Dodiga u polufinale

U sjeni singl obračuna ostaju mečevi u konkurencija parova na završnom turniru u Londonu. Iz grupe A plasman u polufinale su osigurali Ivan Dodig i Marcelo Melo, kombinacija koju smo upoznal ove godine na Wimbledonu.

Dodig i Melo su prvo savladali jedan od najboljih parova svih vremena, braću Bryan, nakon toga i poljsku kombinaciju Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog. Finalisti Wimbledona su slavili 6-3, 3-6, 10-2 za 69 minuta igre.

U drugom meču grupe A, braća Bryan su porazila Aisam-Ul Haqa Qureshija i Jean-Juliena Rojera 7-6 (3), 1-6, 14-12. Ovaj rezultat je išao na ruku Dodigu i Melu koji su prošli u polufinale, dok će o drugom putniku iz ove grupe odlučiti duel braće Bryan protiv Fyrstenberga i Matkowskog.

U grupi B David Marrero i Fernando Verdasco imaju dvije pobjede i još moraju igrati protiv Alexandera Peye i Brune Soaresa koji su na omjeru 1-1. Isti omjer imaju Leander Paes i Radek Stepanek, dok su Granollers i Lopez ostali za sada na nuli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti