Brani titulu u Antaliji: Džumhur savladao Ebdena

Veoma dobra igra bh. tenisera

Brani titulu u Antaliji: Džumhur savladao Ebdena

E. Čaušević

Bh. teniser Damir Džumhur slavio je danas protiv Matthewa Ebdena na ATP turniru u Antaliji.

Džumhur je u prvom kolu odlično odigrao protiv Ebdena koji je imao ulogu favorita. No, bh. teniser je slavio sa 2:0 u setovima i plasirao se dalje.

Prvi set trajao je pola sata, a Damir je odlično diktirao tempo. Uspio je da dođe do breaka i na kraju je prvi set riješio u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu Ebden je igrao dosta bolje i činilo se da će poravnati na 1:1 u setovima. No, Damir kod 5:5 pravi još jedan break što je prelomilo meč. Naš teniser je drugi set dobio sa 7:5 i završio posao u ovom meču.

Džumhur u osmini finala turnira u Antaliji igra protiv boljeg iz okršaja Gulbis - Celikbilek. Podsjećamo, naš najbolji teniser prošle godine osvojio je titulu na ovom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi