Tomislav Brkić u osmini finala Wimbledona
FOTO: EPA

U paru sa Nikolom Ćaćićem

Tomislav Brkić u osmini finala Wimbledona

H. Zilić

Bh. teniser Tomislav Brkić  u paru sa Nikolom Ćaćićem iz Srbije igrao je meč drugog kola Wimbledona protiv dubla Daniell/Oswald koji su postavljeni za 15. nositelje na trećem Grand slamu sezone.

Konačan rezultat glasio je 2:1 za Brkića i Ćaćića nakon velike borbe.

Tomo i Nikola dobili su prvi set sa 6:3, ali Daniell i Oswald uzvraćaju u drugom sa ubjedljivih 1:6. Treba dodati da je meč poremetio i prekid zbog kiše početkom drugog seta.

U trećem setu gledali smo nevjerovatnu borbu. Treći set je završen rezultatom 12:12, nakon čega smo gledali odlučujući tie break. U tie breaku bolje su se snašli Tomo i Nikola, slavili sa 8:6 za konačnih 13:12 u trećem setu. 

U osmini finala Brkić i Ćaćić odmjerit će snage sa prvim nositeljima dublom iz Hrvatske Mektić/Pavić.

Tomislav Brkić je tako postao prvi bh. teniser koji se plasirao u osminu finaa Wimbledona.

Top Komentari

Jadnimi
Ispratili ih na SK5, bravo momci
5 0
Grohot
Bravo Tomo care
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije