Brkić: Možemo i protiv jačih, Bašić: Odigrali smo sjajno

Velika pobjeda BiH

Brkić: Možemo i protiv jačih, Bašić: Odigrali smo sjajno

E. Škorić

Bosanskohercegovačka teniska reprezentacija povela je danas 3:0 protiv Poljske i samim tim izborila prolaz u drugi krug Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa.

Nakon pobjeda Damira Džumhura i Mirze Bašića u singlu, danas je u meču parova naš tim bio bolji od Poljske. Bašić je u tandemu s Tomislavom Brkićem s 3:2 u setovima pobijedio favorizovani poljski dvojac Matkowski - Kubot.

"Odigrali smo jako kvalitetan meč. Prva dva seta su bila tu negdje, ali presudio je taj taj-brejk. Treći i četvrti set izgubili smo zbog mog prvog servisa. Imali smo malo i sreće, ali odigrali smo dobro u odlučujućim momentima", rekao je Bašić.

"Znali smo da će Poljaci iskoristiti svaki naš mali pad. Dali smo sve od sebe. Kasnije smo servirali jako dobro. Ja sam lagano dobivao svoje gemove, mislim da nije niko očekivao da ćemo dobiti 3:0 Poljake", istakao je Brkić, koji je odigrao sjajan meč.

"Ja bih rekao da imamo kvaliteta i za neku veću grupu", dodao je Brkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi