Davis Cup: Džumhur protiv Mugeviciusa, Bašić na Grigelisa

BiH - Litvanija

Davis Cup: Džumhur protiv Mugeviciusa, Bašić na Grigelisa

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 16. do 18. septembra  u Vilniusu igrati protiv Litvanije, a motiv je veliki jer bismo pobjedom izborili historijski plasman u prvu grupu Euroafričke zone.

Našu reprezentaciju čine Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, dok su litvanski aduti Lukas Mugevicius, Laurynas Grigelis, Tadas Babelis i Tomas Vaise.

Prvi meč koji će biti na rasporedu odigrat će Džumhur i Mugevicius, nakon čega će na teren Bašić i Grigelis. Potom je najavljen dubl meč Bašić/Brkić - Babelis/Vaise, a četvrti i peti meč će igrati Džumhur - Grigelis i Bašić - Mugevicius.

Od tenisera koji će igrati, najbolje rangiran je Damir Džumhur (73.), a slijede ga Bašić (154.), i Brkić (381.). Litvance predvodi Laurynas Grigelis (454.), dok Lukas Mugevicius i Tadas Babelis imaju lošiji plasman (513. i 1356. mjesto). Mladi 18-godišnji Tomas Vaise je još uvijek bez plasmana na ATP listi, dok je naš Nermin Fatić 612.

Pomenuti dueli igrat će se na tvrdoj podlozi Siemens Arene, a program prvog dana počinje u 16:00, drugog u 14:00 a trećeg u 13:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi