Brkić sjajan na turniru u Španiji

Plasirao se u polufinale

Brkić sjajan na turniru u Španiji

Midhat Šljivak

Bh. teniser Tomislav Brkić plasirao se u polufinale ATP Challengera koji se igra u španskoj Sevilli.

On je večeras u duelu četvrtfinala pobijedio domaćeg tenisera Sergija Gutierreza-Ferrola sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 6:2.

Iako je španski teniser kao bolje rangiran igrač bio favorit u ovom meču, na kraju je Brkić nakon dva i po sata slavio pobjedu i ide u polufinale.

Dosta breakova viđeno je u prvom setu. Brkić je međutim bio bolji uzeo je tri breaka zaredom u odnosu na protivnički jedan i prvi set je dobio sa 6:3.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Imao je naš teniser break prednosti i vodstvo od 4:2, ali je zatim dopustio protivniku da mu dva puta uzme servis i da servira za osvajanje seta.

Međutim, Brkić osvaja gem na servis protivnika i spašava set loptu. Drugi set je otišao u tie-break gdje je Španac nešto bolji i na kraju osvaja ovaj dio igre sa 7:6 za izjednačenje u setovima.

Ipak, Tomo odlično igra odlučujući set. Potpuno je razbio rivala, dobio je treći set sa 6:2 i otišao je u polufinale gdje ga čeka Alex Molcan.

Challenger, Seville, četvrtfinale:

Brkić - Gutierrez Perez 2:1 (6:3, 6:7, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi