Historijski dan za svjetski tenis: ATP lista donosi poredak koji će se dugo pamtiti
FOTO: EPA

I ovo se desilo

Historijski dan za svjetski tenis: ATP lista donosi poredak koji će se dugo pamtiti

H. Zilić

Objavljena je nova ATP lista koja od ove sedmice ima i historijski momenat.

Prvi teniser svijeta ostao je Carlos Alcaraz iz Španije, ali na drugo mjesto probio se Rafael Nadal, što znači da prvi put u historiji ATP liste na vrhu imamo dvojicu tenisera iz Španije, čime je Špnija dala najbolji mogući pečat na sjajne rezultate u svijetu tenisa posljednje dvije decenije.

Alcaraz ima 6.740 osvojena boda, dok je Nadal na 5.810 osvojenih bodova.

Norvežanin Casper Ruud je treći teket svijeta, dok u ostatku društva iz TOP 10 nije bilo promjena.

Đokoviću nije pomogla titula u Tel Avivu i ostao je sedmi teniser svijeta, a iza Ruuda slijede Medvedev, Zverev, Tsitsipas, pomenuti Đoković, Norrie, Rublev, dok TOP 10 zatvara Hubert Hurkacz.

Što se tiče bh. tenisera Damir Džumuhr i Nerman Fatić su zadržali svoje pozicije. Džumhur je 171., a Fatić 195. teniser svijeta.

Pad od pet mjesta zabilježili su Mirza Bašić i Aldin Šetkić, tako je Bašić sad 283., a Šetkić 426. teniser svijeta.

U konkurenciji dublova naš Tomislav Brkić je pao za dvije pozicije i nalazi se na 61. mjestu najboljih dubl igrača današnjice.

Prvi na pomenutoj listi je Ram Rajeev ispred Jea Salisburya i Wesleya Kohlofa.

Teniska sezona ulazi u sami finiš, a u narednih mjesec dana pratit ćemo nekoliko veoma zanimljivih dvoranskih turnira, kao i ATP finale završnicu ovosezonkog toura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi